Opplevelser: Søk penger til gratis aktiviteter for barn og unge

> Lesetid: < 1 minutt <

I 2022 deltok rundt 140.000 barn på sommeraktiviteter finansiert av Gjensidigestiftelsen. Nå åpnes søknadsprosessen for 2023.

Søknadsfristen er 1. mars 2023. Det kan søkes om støtte inntil 300.000 kroner. 

Gjensidigestiftelsen inviterer organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til å gjennomføre sommeraktiviteter for barn og ungdom. Alle som vil skape sommerjobber for ungdom i tilknytning til aktivitetene, oppfordres spesielt til å søke, melder stiftelsen i en pressemelding.

Aktiviteter og sommerjobber for unge

– De siste årene har vært vanskelige for alle. Først med koronasituasjonen som har preget muligheten til sommeraktiviteter de siste tre årene, men også i 2023 er det mye usikkerhet rundt økt prisvekst og høye renter, sier Ingrid Tollånes, leder for utdelinger i Gjensidigestiftelsen.

– Derfor vet vi at det å skape gratisaktiviteter for barn og unge blir viktig også i år.

350 organisasjoner gjennomførte totalt 6500 dager med aktiviteter i 2022.

I 2022 deltok rundt 140.000 barn på sommeraktiviteter finansiert av Gjensidigestiftelsen, og av disse fikk 3700 ungdommer sommerjobb.

Ingrid Tollånes, leder for utdelinger i Gjensidigestiftelsen

Betalt sommerjobb

Det er mulig å søke om midler til å involvere ungdommer i planleggingen og gjennomføringen av aktivitetene for andre barn og ungdommer.

– Vi vet mange unge strever med å få sommerjobb, noe vi gjerne vil bidra til å gjøre litt enklere. Dette gir muligheter for å få sin første arbeidserfaring, samtidig som de unge kan tjene litt penger gjennom sommeren, sier Ingrid Tollånes.

Aktivitetene og sommerjobbene må gjennomføres i skoleferien. 

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →