Slik har pandemien endret DNT: Kan ikke garantere at alle får plass på hyttene. Krever forhåndsbooking.

> Lesetid: < 1 minutt <

Det har vært et viktig prinsipp for Den Norske Turistforening (DNT): Alle som vandrer i fjellet skal få plass på en hytte. Ingen skal bli avvist. Nå er dette endret.

– Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på hyttene og at ingen ble avvist. Slik blir det ikke under pandemien, melder foreningen på sine sider. – Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. 

DNT har alltid vært sikkerheten for fjellvandreren. Om du kom frem til en full hytte, ville hyttevertskapet uansett finne plass – du ville få en sofa i spisesalen eller en madrass i en trappeoppgang. Ingen ble avvist.

Nå har pandemien endret spillereglene.

Ta ansvar for din egen sikkerhet

På grunn av smittevern, må alle som besøker en DNT-hytte i sommer bestille rom på forhånd. Dersom du velger å gå i fjellet i år uten å bestille plass i forkant, må du ta ansvar for din egen sikkerhet ved å ha med telt, melder DNT.

Bestilling av plass er nødvendig på grunn av smittesporingen hyttene er pålagt å utføre under pandemien.

Betjente hytter har online booking. De som ikke har det, kan som regel nås via mail. Det er mulig å bestille senger på selvbetjente og ubetjente hytter. Noen hytter må fortsatt bestilles som én enhet.

Den 21. januar 1868 så Den Norske Turistforening dagens lys. Foreningens formål har helt siden starten vært tuftet på det samme: å legge til rette for enkel ferdsel i naturen. Formålsparagrafen lyder slik: Den Norske Turistforening (DNT) skal arbeide for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

DNTs lett gjenkjennelige merking. Foto: Magasinet Villspor
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →