100 km hver dag: Simen Holvik med ekstremt løp fra Nordkapp til Lindesnes

> Lesetid: 3 minutter <

Ultraløper Simen Holvik (44) har løpt Norge på langs på 25 dager og 15 timer. I gjennomsnitt 100 kilometer hver dag. Det er ny rekord.

Starten for ultraløperen gikk fra Nordkapp-platået 1. juli. Målet var å gjennomføre på 30 dager. Dagen før målgang meldte Holvik på sin Facebook-side:

Siste etappe begynner i morgen (26/7) kl 04:00 [160 km] (Hvert sekund teller)

I utgangspunktet var planen målgang tirsdag. Men dette ble endret og siste etappe ble økt til 140 kilometer med grytidlig start for å sette en så god tid som mulig.

Siste dag. Litt vemodig… Forvent meg ved Lindesnes fyr omkring midnatt (pluss/minus) en time. Målet i dag er å finne en bra flytfart uten å gå «bananas». Snakkes ved fyret!

Simen Holvik

Mandag 26. juli klokken 21.19 gikk Holvik i mål på Lindesnes fyr, Norges sydligste punkt. Distansen er 2550 kilometer.

Den nye rekorden er 25 dager, 15 timer og 20 minutter.

Rekord: To og en halv maraton hver dag

Holviks gjennomsnitt er 100 kilometer hver eneste dag siden starten 1. juli. Det er to og et halvt maraton daglig.

– Det er litt vemodig og trist. Tre-fire fantastiske uker er over, men det blir herlig å se ungene igjen og kose oss, sa Simen Holvik til TV2 ved målgang.

Holvik har løpt med støtte underveis (supported FKT-forsøk, fastest known time). Han har hatt følgebil og har hatt mulighet til å motta hjelp underveis.

Holviks far har kjørt følgebilen, en bobil, hele veien. Det har gitt Holvik tak over hodet når beina har trengt en hvil.

Den forrige rekorden med følgebil ble satt av Erik Nossum i 2010. Fra 1. juli til 12. august 2010 løp Nossum fra Nordkapp til Lindesnes fyr. Distanse: 2660 km. Tid: 42 døgn 9 timer 6 minutter og 45 sekunder.

Ultraløper: Løper for å bearbeide sorg

Simen Holvik begynte å løpe i 2015 etter at hans far fikk hjerteinfarkt. Etter at kona Camilla døde i april 2019, brukte Holvik løpingen til å bearbeide sorg og for å finne ro.

Dette er ultraløper Simen Holviks lengste løp så langt.

– Fallhøyden er stor. Den 1. juli begynner jeg å løpe fra Nordkapp-platået. Innen 30 dager er planen å ta på Lindesnes fyr. Total distanse er omkring 2600 kilometer. Lengste etappe blir 127 kilometer og korteste 69 kilometer, meldte Simen Holvik på sin nettside før start.

Simen er en ekte ultraløper og vi er ekstremt stolte av prosjektet hans

Samarbeidspartner Craft

Overskudd til Barnekreftforeningen

Turen ble sporet, forsøket ligger her. Holvik har også satt opp en innsamling for å finansiere forsøket, og et eventuelt overskudd vil gå til Barnekreftforeningen.

For to år siden Simen fikk den elleville ideen om å løpe Norge på langs og samtidig sette ny verdensrekord. Det er ikke til å legge skjul på at det har gått med uttallige timer til planlegging, trening og finjustering. Datoen er 26.07.2021 og Simen har fullført. Fra ytterste punkt på Nordkapp platået til sørligste punkt i Lindesnes, har Simen løpt inn til verdensrekord. Simen er en ekte ultraløper og vi er ekstremt stolte av prosjektet hans, melder Simens samarbeidspartner i en pressemelding.

Fakta: Simen Holvik

  • Bor i Stavanger. 44 år. Enkemann, har to barn på ni og elleve år.
  • Jobber som Principal Consultant med IT innenfor olje – og gassindustrien.
  • Har fast spalte i Runner’s World Norge.
  • Skal representere Norge i VM for 24-timersløping i Romania i 2021. (kilde: Simen på langs)
Merk: Dette innholdet ble publisert for 3 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →