Norsk Folkehjelp: Få alvorlige hendelser tross drømmepåske 

> Lesetid: < 1 minutt <

Av 40 oppdrag har det vært fem leteaksjoner etter savnede personer. De øvrige oppdragene har vært skiløpere som har blitt syke eller skadet seg på tur.

Det har vært en rolig påske for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper, med færre oppdrag enn i 2022.

Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, med dødelige skredhendelser og høy skredfare, har det vært få alvorlige hendelser for Norsk Folkehjelps frivillige redningsmannskaper. 

– Det har vært flotte uteforhold over store deler av landet og mye folk i fjellet, og vi er derfor veldig glade for at vi har hatt få alvorlige hendelser etter palmehelgen, sier Jonas Vikran Hagen, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp i en pressemelding. 

Færre oppdrag enn i 2022

De frivillige har vært i beredskap døgnet rundt hele påsken. Flere steder i landet har de bemannet hytter i populære turområder. 

Vi har inntrykk av at folk har vært flinke til å ta hensyn til vær og føre, og planlegger turen godt. 

Jonas Vikran Hagen, Norsk Folkehjelp
Seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen. Foto: Norsk Folkehjelp / pressemelding.

De frivillige har rykket ut på 40 oppdrag, noe som er lavere enn fjoråret. Av de dette har fem av alarmene vært leteaksjoner etter savnede personer. De andre oppdragene har stort sett handlet om skigåere som har blitt syke eller skadet seg på tur. 

Vet hvor de er

– Vi opplever at folk har vært flinke til å varsle og å vite hvor de er. Da er sjansen veldig mye høyere for at det går bra når ulykken først er ute, sier Vikran Hagen. 

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige i beredskap, fordelt på 70 redningsgrupper over hele landet. 

Norsk Folkehjelp Stjørdal på oppdrag i påsken. Foto: Norsk Folkehjelp / pressemelding.

About Team Villspor

Editorial Team / redaksjon Magasinet Villspor
View all posts by Team Villspor →