Enkle og næringsrike banan-lapper

> Lesetid: 2 minutter <

En godt moden banan og 1 dl havregryn gir superenkle bananpannekaker – eller lapper.

For å ta det først; er du ikke glad i banan er det ikke sikkert dette er noe for deg. Samtidig er banansmaken diskret, og med syltetøy smaker dette riktig godt.

Superenkelt

Denne oppskriften dukket opp på nett en dag vi hadde overmodne bananer og følte oss eventyrlystne. Og dette er enkelt: Mos en banan, tilsett 1 dl havregryn. Stek i stekepanne. Noen minutter på hver side. I den avanserte versjonen kan man blande inn et egg, eller yoghurt, men det er ikke nødvendig.

Ta med råvarene på tur

Denne røren kan du forberede hjemme og ta med ut – til bålet eller primusen. Eller legg en banan i sekken og ta med en litt havregryn i en liten pose, da kan du røre sammen dette flere dager ut i turen, og servere lappene som varm frokost, eller overraskende kveldsmat.

Smaken av varm banan

Hos våre ble disse servert med jordbærsyltetøy. De falt i smak hos lillebror på 3 år, litt verre var det med storesøster på 6, som ikke var superfornøyd med smaken av varm banan.

Pappa, som heller ikke liker overmodne, moste (eller varme) bananer, synes overraskende nok dette var helt greit med syltetøy på. Næringsrikt og enkelt er det også.

Luftige bananpannekaker – eller lapper.

OPPSKRIFT:

1 (over)moden banan

1 dl havregryn

Evt. 1 egg eller en skje yoghurt naturell

Slik gjør du: Mos/rør ingrediensene sammen, stek i panne som små lapper.

Server uten noe på, eller med syltetøy eller annet ønsket (søtt) pålegg.

Ønsker du en frisk vri på disse pannekakene, kan du tilsette sitron, limesaft, kanel revet limeskall eller blåbær – eller hva med å strø bringebær eller blåbær over – plukket ute på tur.

Vel bekomme – og god tur!

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 10 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →