Varme Msemen: myke inni og crispy utenpå

> Lesetid: 2 minutter <

Msemen, eller Rghaif, blir referert til som pannekaker, lefse og flatbrød. Uansett er dette ypperlig turmat!

Msemen er helt super å pakke med seg på tur. De marokkanske pannekakene serveres ofte til frokost sammen med litt honning og nytrukket myntete eller kaffe.

Slik lager du msemen:

4 porsjoner

  • 150 g siktet hvetemel (+ til elting)
  • 150 g semulegryn (+ til dryss)
  • 0,5 ts salt
  • 120 ml lunkent vann
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 20 g smeltet smør

Spis de med alt du har lyst på, søtt eller salt.

Bland alt melet, salt, 120 ml lunkent vann og 2 ss vegetabilsk olje. Deigen skal ikke være for klissete eller for tørr, litt som pizzadeig. Når deigen er godt blandet, elt i 15 minutter til den er lett og myk.

Når deigen din er klar, deler du deigen i små baller og legg på et brett. Drypp vegetabilsk olje lett over bollene og dekk til med en ren håndduk. La stå i 30 minutter på et varmt sted.

Mens bollene hviler, bland smeltet smør og 2 ss vegetabilsk olje i en liten bolle.

Legg bolledeigene på en benkeplate og press de litt lett ned. Hell omtrent 0,5 ts med smør og olje-blandingen på toppen av hver bolle. Flat de ut til sirkler med en tykkelse på ca 0,5 cm. Du må være rask for denne prosessen, ellers vil deigen tørke ut.

Brett hver side av deigen loddrett og deretter horisontalt mot midten for å lage en firkant. Plasser de brettede firkantene på en smurt overflate og dekk til med en klut eller en plastfolie.
Gjenta den samme prosessen til du har brettet alle deigkulene.

Varm opp en panne med litt olje til medium varme. Legg firkantene med msemen på en varm panne og stek på hver side, vend flere ganger til de er gyldne.

Server varm med en gang eller pakk de med på tur. Spis de med alt du har lyst på, søtt eller salt.

Oppskriften er delt til turmat.no av Lamia El Jordari.

Msemen smaker aller best når de er varme. Legg dem over bålet eller i stekepanne i noen minutter, til de er gjennomvarme, myke inni og litt crispy utenpå. Foto: Turmat.no

Fakta: Marokko

  • Marokko er et monarki i Nord-Afrika.
  • Innbyggertall: 33 millioner
  • Landet har en lang kyststripe mot Atlanterhavet, som bøyer av ved Gibraltarstredet og inn i Middelhavet. Mot øst grenser landet mot Algerie og i sør til Vest-Sahara, et omstridt område som Marokko gjør krav på og har okkupert siden 1976.
  • Hovedstaden Rabat og landets finansielle sentrum og største byområde, Casablanca, ligger begge ved atlanterhavskysten.
  • Offisielle språk er arabisk og tamazigh. Fransk og spansk er utbredt.
    Kilde: Wikipedia/Store norske leksikon
Navnet Marokko er avledet av bynavnet Marrakech, «den smykkede», via Marruecos og Marrocos på spansk og portugisisk. Statens arabiske navn, Al-Mamlaka al-maghribiyya, betyr «Vestens kongedømme». Kilde: Store norske leksikon

Profil

Turmat fra hele verden
Turmat fra hele verden

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv. Målet er å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Turmat fra hele verden ønsker å vise et mangfold av turmat. Turmat fra hele verden oppfordrer til gode opplevelser gjennom god mat fra ulike kulturer.

Magasinet Villspor presenterer utvalgt innhold fra turmat.no i overensstemmelse med Norsk Friluftsliv.

About Turmat fra hele verden

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv. Målet er å bygge bro mellom norsk turkultur og internasjonal matkultur. Turmat fra hele verden ønsker å vise et mangfold av turmat. Turmat fra hele verden oppfordrer til gode opplevelser gjennom god mat fra ulike kulturer.

Magasinet Villspor presenterer utvalgt innhold fra turmat.no i overensstemmelse med Norsk Friluftsliv.

View all posts by Turmat fra hele verden →