Innlegg Magasinet Villspor

Hjemmelaget tørket kjøtt som snacks på turen

Snacks på tur: Dette er tørket kjøtt du lager selv i løpet av noen dager.   Her trenger du ingen avanserte apparater eller tørking med komfyrdøra åpen. Dette kjøttet tørkes i romtemperatur og er klart…

På skøyter med vann under isen

Byr vinteren på mange kuldegrader og lite nedbør ligger alt til rette for turer på isen. Med skøyter på beina får du en helt egen opplevelse av landskapet og vannene. Etter en skikkelig kuldeperiode kan…

Gode frilufts-opplevelser sammen med barna

BOK: Fjellbarna. Guiden til familiefriluftsliv året rundt. Forfatter: Eivind Eidslott Utgitt: 2010, Forlag: Fri Flyt. 182 sider, utgitt både med hardt og mykt omslag. Boka ble i 2011 kåret til Årets Fjellbok under Fjellitteraturfestivalen på…

Smaksrikt og holdbart pannebrød på primus

For de som vil ha ferskt brød på primus kan denne oppskriften anbefales (testet i felt). Dette er et enkelt brød helt uten gjær, det kan lages over primus eller på bål. Du kan ta…

Tips til tur: Farfars lommelykttur

Denne ettermiddagen i november inviterte farfar til spontan tur. Lommelykttur.  Det er fantastisk på tur i lyset fra en lommelykt eller hodelykt. Det vet farfar. Det er mørkt, litt skummelt – og veldig spennende. Og…

Enkle og næringsrike banan-lapper

En godt moden banan og 1 dl havregryn gir superenkle bananpannekaker – eller lapper. For å ta det først; er du ikke glad i banan er det ikke sikkert dette er noe for deg. Samtidig…

Utstyrssvikt og plutselig stopp på Folarskardnuten

Hallingskarvet: Så står jeg der, da, med sekken full av tørrmat og en defekt primus. Planen: Et par-tre dager i fjellet med telt og enkel mat. Med Folarskardnuten på Hallingskarvet som eneste mål. Resten på…