Årets mest leste villspor-reportasjer

> Lesetid: 3 minutter <

Mange vil lese om lite besøkte hytter, et forlatt flyvrak og Besseggens ville lillebror.

Årets digitale regnskap er gjort opp og tallene viser at veldig mange satte pris på reportasjen om de minst besøkte DNT-hyttene med komplett liste over hyttene og antall overnattingsdøgn.

Saken er den mest leste på Magasinet Villspor i 2019. Lesetid på denne saken er 4.03 minutter, mens lesetid per artikkel eller side på Magasinet Villspor i gjennomsnitt er 3.25 minutter.

Topp ti mest leste saker 2019

  1. De minst brukte hyttene. Denne saken gir deg oversikt over hvor du kan gå på tur uten å møte andre mennesker. Saken inneholder detaljert oversikt over DNTs hytter med registrerte besøk. Saken er den mest leste på Magasinet Villspor i 2019.
  2. Jakten på halepartiet til krigsflyet som styrtet på Ringebufjellet under andre verdenskrig er også mye lest i 2019. Flyet som styrtet ligger lett tilgjengelig på Ringebufjellet, men halepartiet er omgitt av mystikk. Denne saken gir deg historien – og detaljert rutebeskrivelse med nøyaktig gps-posisjon.
  3. Knutshøe – Besseggens ville lillebror gir deg en luftig tur et steinkast fra Besseggen – hvor en jevn kø av turister trasker over og går i veien for hverandre. På Knutshøe kan du gå alene. Og partiene med klyving er minst like utfordrende og luftige som Besseggen. Turen er spennende hele veien (til forskjell fra Besseggen), og gir en fin retur ut den frodige Leirungsdalen.
  4. Historien om et tysk JU 52 som styrtet på Ringebufjellet. Historien om flystyrten i 1942, om mannskapet som omkom, og redningsaksjonen som ble iverksatt. Bakgrunnshistorien til saken som ligger på andreplass av mest leste saker i 2019.
  5. Folk: Møt basehopperen som fryktet for sitt liv, landet trygt og fortsetter å fly med fuglene.
  6. Fantastiske Besseggen vinterstid. Med fjellski over eggen: 7 timer, 700 høydemeter og 21 kilometer i fantastisk vintervær. Med guide er dette en tur mange kan gjennomføre.
  7. Hvert år går mange tusen opp på dette berget, men nesten ingen har vært på toppen. Dette er toppen de lokale tror de har besøkt, og Statens Kartverk ikke vet høyden på.
  8. Sommerhytta Gjendebu anbefaler tur til Gjendetunga. Gjendebu ligger innerst i innsjøen Gjende og er DNTs eldste turisthytte. Hytta har vært i drift i mer enn 140 sammenhengende år, er lett tilgjengelig med Gjendebåtene, men likevel langt unna sivilisasjonen – og omkranset av 2000-metere, for de som søker dette.
  9. Mat: Smaksrikt pannebrød på primus. Dette er et enkelt brød uten gjær, det kan lages over primus eller på bål. Du kan ta med tørrvarene i porsjonsposer og tilsette vann rett før steking.
  10. Rondane: På tur med barn? Prøv Bjørnhollia. Skal du på fjelltur med barn, må planleggingen være god og avstanden fornuftig. Det øvrige er det mulig å håndtere underveis. Turen fra Straumbu til Bjørnhollia er estimert til en og en halv time. Med barn tok det fire og en halv.

Dette er de ti mest leste sakene på Magasinet Villspor i 2019. Rett etter disse følger blant annet turen til Rasletinden, flystyrten i ravinene ved hovedflyplassen på Gardermoen og 10 tips til en lettere tursekk.

(Reportasjen fortsetter etter bildene)

  • De minst besøkte hyttene.

Hvor kommer trafikken fra?

63,77 prosent av trafikken til Magasinet Villspor kommer fra en mobiltelefon, 27,59 prosent fra desktop/datamaskin og 8,63 prosent fra nettbrett.

57,3 prosent av trafikken til Magasinet Villspor kommer fra organiske søk (søkemotorer), 31,2 prosent kommer fra sosiale medier, 10,1 prosent går direkte inn på siden og 1,4 prosent er henvisningstrafikk (lenker fra andre sider).

92,8 prosent av trafikken inn på siden kommer fra Norge, deretter følger USA (1,69 prosent), Sverige (1,14), Danmark (1,04) og Tyskland (0,59).

Målinger og tilbakemeldinger

Målingene er ikke alt, men det gir et godt grunnlag for å vurdere hva som fungerer og hva vi kan bli bedre på.

Tilbakemeldinger fra lesere er også verdifulle når innholdet vurderes. I år kom den mest overraskende meldingen fra Spania – med spørsmål om traseen over Knutshøe, vurdert opp mot Besseggen.

LES OGSÅ: Ekspedisjon Hallingskarvet: Telleren viser 24 kilometer. Det er snart mørkt.

Merk: Dette innholdet ble publisert for 4 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

.embed-container { position: relative; padding-bottom:56.25%; height:0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%;}

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →