Morskogen vokterbolig: Barnevennlig hytte rett ved E6

> Lesetid: 2 minutter <

Lett tilgjengelig: Hit kan du sykle, gå – eller kjøre bil. Dette er et godt mål for barnefamilier!

Morskogen vokterbolig ligger rett ved nedlagte Morskogen stasjon, inntil en bit av en nedlagt jernbanetrasé, og med Norges største innsjø, Mjøsa, som nærmeste nabo. Her har Eidsvoll turlag ansvaret for tilsyn og drift i sommermånedene. Hytta ligger langs nye Mjøstråkk og nasjonal sykkelrute 7, som følger Trondheimsvegen og E6 på strekningen.

(Saken fortsetter etter bildet)

MJØSTRÅKK: på vei til Morskogen vokterbolig.

11 sengeplasser, muligheter for forhåndsbestilling

Hytta er ubetjent. Den har 11 sengeplasser, hvor fem kan forhåndsbestilles: Ett rom med fire senger, merket Sovekupé 1. klasse – og et rom med kun én seng – Banemesterens sovekupé. Merk: Dersom du har bestilt og ankommer hytta senere enn klokka 19.00 gjelder forskuddsbetalingen fortsatt, men fortrinnsretten til seng faller bort.

I hytta er det kjøkken med nødvendig utstyr, stue med nok plasser og en lekekrok. Det er bad, dusj – og innlagt strøm og vann. Her er det leker til barna, og godt med sitteplasser ute. 

Sykkeltraséen går rett forbi vokterboligen på den ene siden, og på den andre renner Mjøsa forsiktig forbi. Er du her på riktig dag, kan du oppleve hjuldamperen Skibladner tøffe rolig forbi. Her er det mange muligheter for et godt opphold i flotte omgivelser, og hytta er foreløpig ikke veldig godt besøkt, så det er fullt mulig å få et rolig opphold – til tross for den sentrale beliggenheten.

(Saken fortsetter etter bildene)

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Sykkeltrasé

Etter mange år med anleggsarbeid både på E6 og jernbane åpnet sykkelveien her i september 2016. Ruta går hovedsaklig på et nedlagt jernbanespor. Tidligere gikk sykkelruta blant annet på veiskulderen av E6. Nå kan man oppleve rolige perler langs Mjøsa i et område hvor man tidligere ikke har vært fristet til å være på tur eller stoppe for en rast.

– Vi tenker å holde hytta åpen i sykkelsesongen fra 15. april til 15. oktober hvert år. Låses med DNTs standardnøkkel. Vi håper dette betyr økt sykkel-aktivitet både til og fra vår region, skriver Hamar og Hedemarken Turistforening om Morskogen vokterbolig på ut.no.

Kommer du sørfra, fra Minnesund, vil du sykle forbi flere badeplasser og gjennom en spennende tunnel, som nå er tilrettelagt for gående og syklende. Kommer du nordfra, fra Stange og Tangen har du syklet på fylkesveien, og deretter på nye Mjøstråkk og videre til vokterboligen.

(Saken fortsetter etter bildet)

TUNNEL: Sør for Morskogen vokterbolig.

250 kilometer sykkelrute

Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt.

Ved Morskogen vokterbolig er det ny asfalt, det er flatt og fint og gode muligheter for både rulleski og rulleskøyter, sparkesykkel eller rett og slett en løpetur på fint underlag i flotte omgivelser.

PS! På Tangen ligger det en tilrettelagt naturlig klatrevegg for tauklatring, på Stange et flott felt for buldring. På Minnesund ligger nedlagte Minnesund stasjon og Mjøsmuseet. Verdt et besøk!

 

 

 

Merk: Dette innholdet ble publisert for 5 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →