Server håndholdt biff, grillet i glørne

> Lesetid: 2 minutter <

Biff på bål: Dette fungerer fint om du skal ut på dagstur – forbered kjøttet hjemme, ta det med ut og legg det i glørne.

Kjøttet forbereder du hjemme – og behandler etter egen smak: Marinér det en dag i forveien eller krydre med det du ønsker. Pakk det godt inn i et par lag med folie sammen med godt smør. Husk at varmen i bålet er noe ujevn og vanskelig å kontrollere. Litt tynnere skiver kjøtt kan være enklere å håndtere om det skal spises som fingermat rett fra folien.

Et godt bål med fine glør

Lag et bål, og vent til det blir noen gode glør. Legg pakken(e) med kjøttet i bålet, sjekk noen ganger underveis – og server biff i folie fra bål.

Snobbete variant

Du kan selvfølgelig fylle foliepakken med asparges, potetbåter, mais, kantareller, vårløk og annet – om du ønsker det, men som håndholdt turmat spist rett fra folien fungerer det finfint kun med biffen. Prøv deg fram med godt krydder i pakkene – eller litt smaksrik ost.

Noe annet enn salt og pepper

Om du ønsker noe annet enn salt og pepper kan du jo prøve en av disse variantene:

  • – Finhakket chili eller chilikrydder
  • – Finhakket hvitløk eller hvitløkspulver
  • – En limebåt eller revet limeskall og limesaft
  • – En god sennep (gjerne grov)
  • – Friske urter; rosmarin, timian eller salvie
  • – Kryddersmør i stedet for smør

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Om kjøtt i romtemperatur (fra de som kan slikt): Oppbevart ved romtemperatur kan kjøtt bli ødelagt og utvikle helsefarlige bakterier allerede etter noen timer. Desto lenger kjøttet oppbevares i romtemperatur, jo større er risikoen for utvikling av helseskadelige stoffer. Ved å oppbevare kjøttprodukter ved lav temperatur eller fryse de ned kan holdbarheten forlenges.

Altså: På iskalde dager er du forholdsvis trygg, på de varme dagene bør kjøttet ut av kjøleskapet – og inn i bålet. Vel bekomme!

Merk: Dette innholdet ble publisert for 6 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →