Vakkert om fantasi, undring, mystikk og mytologi

> Lesetid: 2 minutter <

BOK: Å se med hjertet. Blant fløner i Farseggen.

FORFATTERE: Kjell Brustad (foto) og Tor Åge Bringsværd (tekst)

UTGITT: 2010, Akse Forlag. 115 sider.

Vakkert og eventyrlig om undring i naturen, om mystikk, troll og mytologi, om ansvar og glede, og leserens fantasi. Dette er en praktbok, en visuelt sterk kunstbok, et prosjekt bygget på et
barns fantasi, fanget med enkle analoge fotoapparater og kreativ filmteknikk.

Inntil E6 Gardermoen – Oslo

«Alle motivene er fotografert innenfor et område på ca. 1000×1000 meter i det urskoglignende ravinelandskapet som heter Farseggen. Det ligger helt inntil E6 mellom Gardermoen og Oslo. I sør er det begrenset av en sti som også er en del av den gamle kongeveien til Nidaros».

Fotograf og forfatter tar oss inn i en fargerik og mystisk drømmeverden, de ovferlater oss til oss selv – og ber oss om å
åpne sinnet for skapningene i bildene.

Leseren er overlatt til seg selv

«Leseren er – som en tillitserklæring og av ren høflighet – overlatt til seg selv, og vil bli spart for å få andres fantasibriller tredd ned
på nesen», skriver Bringsværd i forordet.

En fløne, og en til…

Fotograf Kjell Brustad skriver dette om prosjektet:

«For noen år siden, da min eldste datter var liten, ble hun plaget av noen fantasiskapninger som bare hun kjente til. «Fløner», kalte hun dem, men klarte ikke å forklare oss hva de egentlig var for noen skapninger. Med barnslig ordforråd ble de vanskelige å takle. Hun valgte derfor å flytte dem ut i garasjen hvor de var litt mindre påtrengende. For helt å bli kvitt dem, flyttet hun dem videre ut i skogen, hvor de kunne være i fred og hun slapp å ha med dem å gjøre. Men… 10 år senere, på en tur med kamera i ravinelandskapet like ved stedet hvor vi bor, dukket det opp en fløne, og en til …».

 

Å se med hjertet. Blant fløner i Farseggen, av Kjell Brustad (foto) og Tor Åge Bringsværd (tekst). Boken er utgitt i 2010.
Merk: Dette innholdet ble publisert for 8 år siden. Fjell endrer seg lite på den tiden, men åpningstider og bussruter kan gjøre det. Bare for å ha nevnt det.

About Knut Øsmundset

Journalist, fotograf og grafisk designer. Nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor: rutene ikke alle går, og turene som ikke gikk som de skulle. Det er gode opplevelser i de små ekspedisjonene. Av og til er et telt i hagen nok.
View all posts by Knut Øsmundset →