Velsmakende varmmat for alle på tur

[ Lesetid: 1 minutt ]

Ostesmørbrød eller toast i folie smaker ypperlig på tur. 

Dette er herlig turmat både sommer og vinter.

Lag smørbrødene hjemme, og pakk dem inn i et dobbelt lag med sølvfolie. Er dere flere som skal på tur, kan alle få det de ønsker. Hos oss vil lillebror ha kun ost, storesøster og lillesøster vil ha ketchup, skinke og ost, og mamma og pappa komponerer smørbrødet med det som er tilgjengelig av spennende smaker i kjøleskap og krydderhyller.

Navn på maten

Husk å skriv navn utenpå folien så alle får det de skal ha. Et tips er å bruke litt olje eller smør på brødskivenes ytterside, gjerne litt krydder også, så det får en fin og velsmakende stekeoverflate, uten å bli brent inne i folien.

Pakk folien luftig

Steketid er gjerne et par minutter på hver side på gode glør, eller noe lenger om varmen er mindre intens. Vil du virkelig være avansert lager du toasten med flere skiver brød eller etasjer.

Ikke pakk folien for hardt, det er bare en fordel om det er litt luftig inne i folien – da steker toasten bedre.

Smaksforslag:

  • Ost, gjerne noen med mye smak, om du liker det (kanskje noen flak parmesan).
  • Smør, kryddersmør eller smaksrik smøreost
  • Skinke, krydderskinke eller sennepsskinke.
  • Spekeskinke, pepperoni eller chorizo
  • Pesto, pizzasaus, salsasus, sennep eller ketchup
  • Skiver av tomat eller syltet agurk, noen staver paprika eller noen ringer løk
  • Krydder eller urter (eller begge deler)
  • Eller hva med å bruke opp gårsdagens middagsrester; kylling, svinekjøtt, pølsebiter, hamburger eller for eksempel tacokjøttdeig. Fiskekaker kan også fungere. Det er bare å prøve seg fram.

Når toasten er ferdig? Når osten er smeltet. Vel bekomme!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

About Knut Øsmundset

Pappa til tre, gift med Anne Marit, journalist, fotograf og grafisk designer, som gjerne tar små ekspedisjoner og store eventyr, nysgjerrig på naturen og gjerne på villspor.
View all posts by Knut Øsmundset →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *