Tortillalefser kan pakkes i folie og varmes over glørne i bålet. Lefsene fyller du med det du har i kjøleskapet.
Dette er enkelt, velsmakende og godt på tur!
Og alle kan få smaker de liker.
Disse vegetar-lefsene er fylt med forskjellige oster, diverse grønt og smakfullt krydder. Server med salat, agurk, eplebiter, druer – eller noe annet du måtte ha hjemme.
Om turfølget liker det helt enkelt, hold deg til smakfulle oster og et dryss salt.
Alt kan gjøres klar hjemme før du drar ut.
Fyll i lefsene
- Ost: brie i biter og revet gulost (bruk lagret ost eller blåmuggost for skarpere smak)
- Grønt: Mais, sukkererter og vårløk i biter
- Smak: salt og pepper, et dryss paprika- eller chilikrydder om du ønsker det litt spicy.
Prøv også tomat, løk, paprika, gulrotstrimler eller kanskje chili for mer smak. Ta det du har!
Tortillalefser
Kjøp lefsene i butikken eller lag dem selv. Oppskrift til 5-6 lefser, slik gjør du det:
- 4 dl mel (hvetemel, bland gjerne inn litt grovere mel, som sammalt hvete eller fullkorn byggmel)
- 1,5 dl. vann
- 0,5 ts. salt
Kna sammen mel, salt og mesteparten av vannet – til en fast og smidig deig. Juster med vann eller mel. Del i emner, rull til kuler og kjevle ut tynne lefser (bruk mel på bordet). Stek på middels/høy varme – raskt på begge sider.
TIPS! Pakk dem med fyll umiddelbart – eller avkjøl under et kjøkkenhåndkle. Da holder lefsene seg myke.
Ut på tur med mat i sekken
Fyll lefsene og pakk dem inn i aluminiumsfolie før du legger dem i sekken og drar ut på tur.
Foliepakkene varmes nær bålet eller i glørne.
Serveres med salat eller annet grønt.
Vel bekomme!