Innlegg Magasinet Villspor

Server håndholdt biff, grillet i glørne

Biff på bål: Dette fungerer fint om du skal ut på dagstur – forbered kjøttet hjemme, ta det med ut og legg det i glørne. Kjøttet forbereder du hjemme – og behandler etter egen smak:…

Ti tips: Smått, smart og sikkert på tur

Det du kan komme til å trenge, på tur bak hytta eller langtur i fjellheimen. 10 nyttige tips til ting du kan få bruk for, i tilfeldig rekkefølge: Noen meter lerretstape/sølvtape Sterk tape kan redde…

På kortreist tur med #nattinaturen

Friluftslivet er i framgang, og stadig flere blir bevisste den flotte naturen vi har fri tilgang til. Norsk friluftsliv er en av flere organisasjoner som jobber for å fremme friluftslivet. Hvert år inviterer de til…

På tur med barn? Prøv Bjørnhollia

Rondane: Skal du på fjelltur med barn, bør planleggingen være god og avstanden fornuftig. Det øvrige er det mulig å håndtere underveis.

Ekspedisjonstips for de små og store turene

BOK: Ekspedisjonshåndboka. Mine beste turtips! FORFATTER: Børge Ousland UTGITT: 2014, Gyldendal Norsk Forlag. 269 sider. For oss som tar med unga på ekspedisjon bak huset eller føler oss umåtelig dristige med guide over Besseggen vinterstid…

Velsmakende varmmat for alle på tur

Ostesmørbrød eller toast i folie smaker ypperlig på tur.  Dette er herlig turmat både sommer og vinter. Lag smørbrødene hjemme, og pakk dem inn i et dobbelt lag med sølvfolie. Er dere flere som skal…

Mat på pinne: Smakfullt fra bålet

Pinnebrød: Bålmat for små og store. Dette kan du lage over bål (eller grill) året rundt, men det smaker ekstra godt i den kalde årstiden. Lag deigen hjemme, det kan du gjøre rett før dere…

Vakkert om fantasi, undring, mystikk og mytologi

BOK: Å se med hjertet. Blant fløner i Farseggen. FORFATTERE: Kjell Brustad (foto) og Tor Åge Bringsværd (tekst) UTGITT: 2010, Akse Forlag. 115 sider. Vakkert og eventyrlig om undring i naturen, om mystikk, troll og…